eigen bedrijf starten 17 tips

Concentreer je op je sterke punten, vaardigheden en ervaring. Je kunt eerder op een hoger niveau ondernemen als je gebruik kan maken van je kwaliteiten. Het starten van een bedrijf vanuit je passie, geeft je een grotere kans op succes en verlaagt de kans op een burn-out. Een gedetailleerd bedrijfsplan zal je ook helpen.

We hebben een aantal van de beste concepten voor kleine bedrijven geïdentificeerd en deze op vaardigheden of interesses gesorteerd. Veel van deze ideeën hebben lage opstartkosten en kunnen vanuit huis worden uitgevoerd. Wat je ook gaat doen, wij adviseren je altijd om een bedrijfsplan training te volgen. Dit kan tegenwoordig al gemakkelijk online en helpt jou bij het starten van jouw bedrijf. Een goed begin is immers het halve werk.

Als je handig bent

1. KLUSSER

Sommige mensen zijn gewoon goed in het oplossen van dingen. Een klusbedrijf helpt mensen met vrijwel elke taak in huis, van grote projecten zoals keuken- of badkamer vernieuwingen tot kleinere klussen.

Investering: Afhankelijk van waar u woont en de aangeboden diensten, moet u wellicht meer geld steken in marketing. De opstartkosten kunnen verder (hoog) oplopen als je zelf gereedschappen en een bedrijfswagen moet aanschaffen.

Hoewel mond-tot-mondreclame een geweldige manier is om dit type bedrijf te laten groeien, kan marketing in een vroeg stadium noodzakelijk zijn om aan het werk te komen.

Potentiële uitdagingen: u loopt het risico gewond te raken tijdens het werk, daarom is het verstandig om een verzekering moeten afsluiten. Een tegenvallende vraag naar uw diensten als gevolg van hevige concurrentie of seizoensgebonden dalingen kunnen ook uitdagingen vormen.

2. WITGOED REPARATEUR

Als u specifieke ervaring hebt met het repareren van apparaten zoals wasmachines, drogers en vaatwassers, kan dit een van de betere bedrijfs ideeën voor u zijn.

Investering: net als bij een algemeen klusbedrijf, moet u waarschijnlijk een werkwagen of bestelwagen aanschaffen en hulpmiddelen voor het repareren van apparaten, en moet u wellicht een investeren in (locale) marketing.

Potentiële uitdagingen: Een verzekering is een must bij dit bedrijf, gezien de risico’s van letsel voor uzelf en/of uw werknemers, of de mogelijkheid om apparaten te beschadigen. U kunt ook worden geconfronteerd met concurrentie van gevestigde reparatiebedrijven.

frisia lening

Als je tech-savvy bent

3. SMARTPHONE REPARATIE

Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een smartphone en dan gebeuren er natuurlijk wel eens ongelukken.  Bedenk maar eens hoeveel gebarsten Smartphone- schermen je hebt gezien. Een reparatiebedrijf voor smartphones kan mensen het gedoe en de kosten besparen om een ​​nieuwe telefoon te moeten kopen.

Ervaring met het repareren van kapotte smartphones is vereist en je hebt een goede marketingstrategie nodig om klanten te bereiken.

Investering: het beginnen van een reparatiebedrijf vereist vooraf een lage investering, mits u geen training nodig heeft. U zult waarschijnlijk alleen onderdelen en gereedschappen moeten aanschaffen om aan de slag te kunnen. Het kost ongeveer €50 om je bedrijf te registreren bij de Kamer van Koophandel.

Potentiële uitdagingen: u zult waarschijnlijk serieuze concurrentie ondervinden van bestaande reparatiebedrijven en serviceprogramma’s van telefoonproviders en leveranciers. U kunt deze risico’s verlagen door uw diensten tegen een lagere competitieve prijs aan bieden.

4. WEBSITE ONTWIKKELAAR

Heb je ooit een blog of website gemaakt? Dan is webontwikkeling misschien iets voor u. Kleine bedrijven en ondernemers moeten online aanwezig zijn om klanten te bereiken, maar velen hebben niet de tijd of het geduld om een ​​website te maken.

Je kunt samenwerken met klanten uit het hele land, vanuit huis werken en virtueel contact houden met klanten.

Investering: opstartkosten zijn laag. Je hebt in ieder geval een computer en internettoegang nodig om aan de slag te gaan. Daarnaast wil je een eigen website maken om je diensten te promoten.

Potentiële uitdagingen: dit bedrijf heeft mogelijk veel concurrentie, zie dit als een uitdaging wanneer u begint. Het is belangrijk dat je een sterke portfolio van projecten maakt om nieuwe klanten te trekken.

 

Als je goed bent met woorden

5. BLOGGER

Als je graag schrijft, maak dan een blog en verdien hier geld mee. Als je site veel verkeer ontvangt, kan je geld verdienen via advertenties of via affiliate marketing. Bij affiliate marketing verdien je geld door een product of de dienst van iemand anders te promoten. Je verdient vervolgens commissie over eventuele verkopen. Tegenwoordig kan je al goedkoop beginnen door een kant en klare website te kopen.

Als je bijvoorbeeld van technologie en gadgets houdt, kan je een blog starten om populaire producten te reviewen. Mocht je gezondheid en fitness interessanter vinden, kan je gezonde gerechten delen of gezondheid supplementen bespreken.

Investering: het starten van een blog is niet duur en kan worden gedaan terwijl je nog steeds fulltime werkt. De kosten bevatten in ieder geval het registreren van een domeinnaam, website en webhost.

Potentiële uitdagingen: verwacht niet meteen te kunnen stoppen met je baan. Je zult heel veel verkeer en volgers nodig hebben om iets substantieels te verdienen. Het opbouwen van je fan base zal waarschijnlijk wat tijd nodig hebben.

6. CURRICULUM VITAE SCHRIJVER

Een cv-schrijver helpt mensen bij het maken van de beste eerste indruk door hun vaardigheden en ervaring te demonstreren op een manier die zich onderscheidt van de rest.

Hoewel je geen ervaring of training nodig is, moet je een getalenteerde, creatieve schrijver zijn met sterke interview vaardigheden. Een achtergrond in editing of journalistiek en sterke communicatieve vaardigheden zijn nuttig, evenals een goede marketingstrategie om potentiële klanten te bereiken.

Investering: dit bedrijf heeft ​​lage opstartkosten en kan je starten terwijl je nog steeds een baan hebt. Werk kan vaak vanuit je eigen huis worden gestart. Vergeet niet de kosten voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Potentiële uitdagingen: als je nog nooit eerder voor anderen cv’s hebt geschreven, kan het enige tijd duren voordat u geloofwaardigheid opbouwt bij klanten en fulltime werk kunt doen. Daarbij zal mond-op-mond reclame helpen. Als iemand door een door jou geschreven CV een nieuwe baan vindt, zullen anderen dit ook willen. LinkediN is een goed medium voor marketing.

7. SEO EXPERT

Een zoekmachine optimalisatie consultant helpt websites en blogs om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Werkzaamheden omvatten meestal het onderzoeken van nieuwe trefwoorden, het schrijven van content, het analyseren en bewerken van bestaande teksten en het up-to-date blijven over trends in de branche.

Het hebben van eerdere SEO-ervaring, een blog- of redactieachtergrond, sterke communicatievaardigheden en ervaring met Google Analytics zijn absoluut nodig. Als je geen ervaring hebt maar wel de vaardigheden wilt leren, is het volgen van online cursussen een mogelijkheid. Een portfolio met succesverhalen en referenties zullen je helpen nieuwe klanten te werven.

Investering: de opstartkosten kunnen laag zijn. Je hebt een website nodig om je bedrijf promoten. Als je nog niet over de vereiste vaardigheden en ervaring beschikt, zal je een aantal trainingen of cursussen volgen kunnen volgen.

Potentiële uitdagingen: klanten vinden is mogelijk een uitdaging in de vroege stadia van je bedrijf, vooral als je nog geen portfolio hebt om te laten zien aan potentieel klanten.

 

Als je goed met mensen bent

8. WEDDING PLANNER

Huwelijk planner worden kan geschikt zijn voor iemand die ervaring heeft met event planning, evenementen coördinatie, gastvrijheid of de studie event management. Het is belangrijk om te beschikken over sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden. Daarbij moet je bereid zijn om in het weekend te werken.

Ook dit bedrijf kan je vanuit je huis kunt starten, maar het kan zijn dat je regelmatig moet reizen.

Investering: een wedding planner bedrijf heeft geen kantoor nodig, dus verwacht lage opstartkosten. Je zal wel een website moeten laten maken en investeren in marketing. Een training of cursus kan handig zijn als je geen ervaring hebt in het organiseren van bruiloften.

Potentiële uitdagingen: het werk is seizoensgebonden, aangezien huwelijksboekingen in de winter waarschijnlijk minder zullen zijn. Er is in de wintermaanden wel meer voorbereidend werk. Als gevolg hiervan zal je mogelijk creatief moeten worden als het gaat om het verspreiden van uw inkomsten gedurende het jaar.

9. HUWELIJKS FOTOGRAAF

Ben je dol op romantiek en heb je een passie voor fotografie? Dan is het starten van een bedrijf in bruiloftsfotografie misschien iets voor jou.

Om nieuwe klanten te krijgen is het essentieel om online verwijzingen en presentatie van uw werk te tonen. Als je niet veel ervaring hebt met fotografie, maar toch dit zakelijke idee nastreeft, probeer dan als assistent van een professionele fotograaf aan het werk te komen om uw cv op te bouwen en ervaring op te doen.

Investering: je kunt je aanvankelijke kosten verlagen door klein te beginnen. Naast de behoefte aan een professionele camera, verlichtingsapparatuur en foto bewerking software, kunnen kosten bestaan ​​uit marketing en website. Je zou een zakelijke lening af kunnen sluiten om deze investeringen te doen.

Potentiële uitdagingen: er zijn al veel trouwfotografen, dus je hebt een goed bedrijfsplan nodig om je te onderscheiden van de concurrentie. Het kan ook seizoensgebonden werk zijn, met een hogere vraag in de warmere maanden.

10. GIDS

Reis gids worden kan een goed idee zijn als je in een populaire toeristenbestemming woont, als je een grondige kennis hebt van je stad heeft en als je vertrouwd bent met grote groepen.

Investering: de opstartkosten zullen laag zijn, omdat het bedrijf vanuit je huis kan worden gestart, waarbij de meeste van je kosten naar marketing gaan. Je hebt in ieder geval een website nodig.

Potentiële uitdagingen: ongelukken kunnen gebeuren tijdens een van je tours, het is dus belangrijk dat je de juiste verzekeringen afsluit. Licenties zijn mogelijk vereist, afhankelijk van je locatie. Daarbij is het belangrijk om samenwerking aan te gaan met locale trekpleisters.

 

Als je goed bent in mensen verzorgen

11. THUISZORG

De groeiende oudere bevolking betekent een hogere vraag naar diensten voor thuiszorg. De 65+ bevolking zal verdubbelen in het jaar 2060.

Thuiszorg instellingen bieden senioren doorgaans een breed scala aan hulp, waaronder hulp bij  ziekten of verwondingen, het toedienen van medicijnen en behandelingen en het helpen bij dagelijkse werkzaamheden. Een achtergrond in de geneeskunde, fysiotherapie, verpleging of maatschappelijk werk is een belangrijke pre en het helpt om een ​​groot aantal ouderen in je omgeving te hebben wonen.

Investering: opstartkosten zijn afhankelijk van het soort dienst dat je levert. De initiële kosten zullen lager zijn als het onderneming niet-medisch is en senioren helpt bij het uitvoeren van dagelijkse basistaken, hoewel training en licenties mogelijk nog steeds vereist zijn.

Potentiële uitdagingen: je bent verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van andere mensen, dus het verkrijgen van de juiste verzekering en het opzetten van de juiste juridische structuur is een must. Het kan een stressvolle onderneming zijn om te runnen, met lange uren en veelvuldig reizen. De waardering weegt daar echter vaak tegen op.

12. KINDEROPVANG

Kinderopvang is volgens onderzoek een miljarden industrie.

Je kunt beginnen door je huis beschikbaar te stellen voor opvang. Het is belangrijk dat je een leeftijdsgroep vooraf vaststelt, bedenk ook voor hoeveel kinderen je op een bepaald moment ruimte hebt en wat de openingstijden kunnen zijn. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de behoeften van uw klanten.

Afhankelijk van waar je woont, moet je mogelijk een vergunning hebben of een training volgen om gecertificeerd te worden. Een achtergrond in kinderopvang, lesgeven, eerste hulp of counseling wordt ook aanbevolen.

Investering: Je kunt uw opstartkosten laag houden door vanuit je huis te werken en te beginnen met parttime uren. De kosten kunnen bestaan ​​uit educatieve benodigdheden zoals speelgoed en boeken, meubels zoals wiegjes en matjes, buitenspeeltuinbenodigdheden, schoonmaakbenodigdheden en verzekeringen.

Potentiële uitdagingen: Je bent als opvang verantwoordelijk voor de veiligheid van kinderen en je moet je er op voorbereiden dat er ongelukken gebeuren – daarom is een verzekering van cruciaal belang. Dit kan voor sommige mensen een stressvolle onderneming zijn om te hebben, dus het vermogen om met stress om te gaan essentieel.

 

Als je van dieren houdt

13. HUISDIEREN OPPAS

Als je van huisdieren houdt, kan dit thuis bedrijf een goede match zijn. Je kunt voor huisdieren in je eigen huis zorgen of in het huis van de huisdieren voor de dieren zorgen. Je moet betrouwbaar zijn en een flexibel schema hebben om aan de behoeften van uw klanten te voldoen.

Investering: er is niet veel geld nodig om aan de slag te gaan: buiten de basisbenodigdheden voor huisdieren heb je minstens liefde voor dieren en een solide marketingcampagne nodig om je nieuws bekend te maken.

Potentiële uitdagingen: afhankelijk van je locatie moet je mogelijk een vergunning aanvragen. Je kunt ook te maken krijgen met hevige concurrentie van andere lokale ondernemers en bedrijven zoals honden uitlaat diensten. Je bent ook verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de dieren.

14. DIERVOEDING

Als je van dieren houdt en graag bakt, kan een diervoeding bakker jouw geschikte onderneming zijn.

Je moet controleren of lokale of regionale vergunningen vereist zijn en je moet de richtlijnen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit over huisdier voedingsproducten volgen. Je hebt een goed recept en een verkoopargument nodig om je lekkere hapjes te onderscheiden ten opzichte van de concurrent.

Investering: Je kunt de onderneming vanuit huis starten met lage opstartkosten. Je zal ingrediënten en kookgerei nodig hebben. Je bent niet beperkt tot verkopen aan je lokale markt; probeer online te verkopen! Een website en social media zullen je hierbij helpen. Vergeet niet je onderneming te registreren bij de KVK! Dit is ook nodig voor een eventuele zakelijke lening in de toekomst.

Potentiële uitdagingen: een goede verzekering wordt aanbevolen, gezien de risico’s van een op levensmiddelen gebaseerde onderneming.

15. MOBIELE DIERENVERZORGING

Een mobiel dierenverzorgingsbedrijf biedt een gemakkelijke dienst aan zijn of haar klanten. In plaats van hun huisdieren mee te moeten slepen voor een knipbeurt, kan jij de salon naar hun huis brengen, en kan je hogere bedragen in rekening brengen voor dit gemak.

Je hebt ervaring nodig met huisdieren verzorging of bereidt zijn trainingen te volgen. Ervaring met dieren werken, wordt aanbevolen. Licenties en vergunningen kunnen vereist zijn, afhankelijk van je locatie. Net als bij andere dierenbedrijven wordt het aanbevolen om de juiste verzekering te nemen.

Investering: het bedrijf kan worden geëxploiteerd vanuit een groot voertuig, zoals een bestelwagen of een aanhangwagen. Dit is goedkoper zijn dan een winkel, omdat je geen huur- of onroerendgoedbelasting hoeft te betalen. Voor deze investering kan je een zakelijk of ondernemers krediet afsluiten.

Potentiële uitdagingen: verwacht zware concurrentie van andere dierenverzorgers. Ook moet je voorbereid zijn op ongevallen of verwondingen van dieren.

 

 

Als je een fijnproever bent

16. BIERBROUWER

Speciaalbier is een bloeiende business: tussen 2012 en 2016 is het aantal ambachtelijke brouwerijen meer dan verdubbeld! Speciaalbier heeft nu een marktaandeel van 12,3% tegenover 5,7% in 2011.

Dit is de droom van een bierliefhebber en het klinkt als de perfecte kans voor iemand die thuis al bier brouwt. Het openen van een brouwerij is echter niet eenvoudig. Overweeg om contact op te nemen met een brouwerij eigenaar voor advies, tips en begeleiding om te zien of dit een pad is dat je echt wilt bewandelen.

Investering: het openen van een brouwerij kan hoge opstartkosten met zich mee brengen, afhankelijk van de grootte van uw brouwsel. De kosten omvatten brouwapparatuur, investering om een gebouw geschikt te maken voor je brouwerij, vergunningen en verzekeringen.

Potentiële uitdagingen: het is een uitdagende business om te werken. Belemmeringen zijn onder meer het veiligstellen van de financiering, het kiezen van een locatie die klanten zal aantrekken, het uitzoeken van de juiste apparatuur en ingrediënten om bier te brouwen en het verkrijgen van de juiste vergunningen.

17. FOODTRUCK

Food trucks zijn een andere booming industrie, die tussen 2011 en 2016 jaarlijks met 7,9% groeit, volgens een onderzoeksrapport van marketingbedrijf IBIS World. Vooral als je goed een specialiteit kan koken is dit de geschikte onderneming voor jou!

Investering: het is het voordelige en dynamische alternatief voor het opstarten van een restaurant, omdat er minder overhead is. Maar toch kan je verwachten een behoorlijke hoeveelheid geld te moeten investeren om een ​​vrachtwagen en kookgerei te kopen.

Overweeg daarom om eerst je gerechten op kleinere schaal uit te proberen, op een lokale boerenmarkt of een foodfestival. Je kunt feedback krijgen van klanten op je product voordat je investeert in een mobiele operatie.

Potentiële uitdagingen: het opstarten van een levensmiddelenbedrijf kan ingewikkeld zijn, omdat je te maken krijgt met vergunningsvereisten en voorschriften van de NVWA. Andere obstakels zijn het veilig stellen van een gewenste locatie en felle concurrentie. Deze factoren kunnen afhangen van uw lokale markt.

Wil jij een bedrijf starten?

Holland Financial Center heeft de beste informatie over het starten van een onderneming verzameld, waaronder de structureren en het naam geven van je bedrijf, het maken van een solide bedrijfsplan en nog veel meer. Wij helpen je bij alle voorbereidingen, want een goed begin is het halve werk!

 

MKB krediet lening

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *