Het vinden van de beste creditcard is deels kunst, deels wetenschap.

Geen enkele creditcard is beter dan alle andere, in alle categorieën. En er is dus ook niet één credit card het beste voor iedereen. Maar door uw opties te begrijpen en de juiste vragen te stellen, kunt u de creditcard vinden die het best past bij uw bestedingspatroon en spaarplan.

Volg deze vier stappen om de beste creditcard voor u te vinden.

1. Controleer uw inkomen

Ontdek voor welke creditcard u mogelijk in aanmerking komt door uw inkomen en lasten te toetsen. Hoe beter je inkomen en lager je lasten, hoe groter je kans om te worden goedgekeurd voor kaarten met betere voordelen.

2. Bepaal welk type creditcard u nodig hebt

Er zijn twee algemene soorten creditcards:

 • Kaarten die u geld besparen op rente.
 • Kaarten die beloningen verdienen.

De beste kaart voor u is er een met functies die zijn ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Als je bijvoorbeeld niet veel reist, dan zal de beste reiskaart ter wereld je niet veel voordelen bieden.

ALS JE VOOR HET EERST EEN CREDIT CARD AANSCHAFT: STUDENT OF STARTER

Studenten creditcards, kaarten die bedoeld zijn voor studenten die nieuw zijn in het crediteren, zijn gemakkelijker te kwalificeren dan andere soorten creditcards. Dit zijn dus beveiligde creditcards, die over het algemeen niet een erg hoog inkomen vereisen.

ALS U OP RENTE WILT BESPAREN: LAGE KOSTEN EN RENTE OP OVERSCHOT

Een kaart met een aanhoudend lage rente kan een goede match voor u zijn als u van plan bent om uw creditcard te gebruiken in geval van nood, of als u een onregelmatig inkomen hebt en van tijd tot tijd een extra saldo nodig hebt. Een aanbod voor een overboeking kan u helpen om een ​​lening met hoge rente renteloos af te betalen. Houd er rekening mee dat deze aanbiedingen mogelijk te vinden zijn als u een gemiddelde of slechte kredietwaardigheid heeft.

ALS U BELONINGEN WILT VERDIENEN: BELONINGEN, REIZEN OF GELD TERUG

Een creditcard met beloningen is een goede match voor u als u uw saldo elke maand volledig betaalt en nooit rente genereert. Deze kaarten hebben meestal hogere rente’s, maar bieden grotere aanmeldingsbonussen en geven u punten, mijlen of geld terug op elke dollar die u uitgeeft. Vaak zijn deze kaarten voor de verkoper de minst interessante en worden deze wel eens geweigerd.

3. Beperk uw keuzes door de juiste vragen te stellen

Ga naar de creditcard vergelijkings functie van Holland Financial Center en zoek naar het type creditcard dat u zoekt. Filter op basis van uw voorkeuren en wensen. Bekijk deze vragen tijdens het doornemen van de topkeuzes.

VOOR STUDENTEN EN BEVEILIGDE KAARTEN:

 • Kan deze kaart me helpen om positieve BKR op te bouwen? Zoek naar een kaart die uw creditcardbetalingen aan het Bureau Krediet Registratie meld.
 • Hoeveel kost het om een ​​rekening te openen, inclusief de jaarlijkse kosten? De beloningen op deze kaarten zijn over het algemeen niet hoog genoeg om een ​​jaarlijkse vergoeding te rechtvaardigen. Tenzij u zeer slechte registratie heeft, kunt u deze uitgave waarschijnlijk vermijden.
 • Kan ik later overstappen naar een betere kaart? Kies een kaart waarmee u uw krediet kunt opbouwen en kunt upgraden naar een kaart met meer concurrerende voorwaarden.

VOOR LANG-INTERESSEN KAARTEN VAN 0% APR OF BALANS OVERDRACHT:

 • Hoe lang is de 0% rente periode en wat is de lopende rente? Zoek naar een kaart die u genoeg tijd geeft om uw schuld renteloos af te betalen. Als u van plan bent om over meerdere jaren een saldo te dragen, overweeg dan om een ​​creditcard met een lage rente te gebruiken.
 • Wat is het beleid voor saldooverschrijvingen van de kaart? Als u een saldooverdracht uitvoert, zoekt u naar de saldo-overdrachtskosten van een kaart. Ontdek welke soorten schulden u kunt overboeken en of er een limiet is voor hoeveel u kunt overstappen.
 • Biedt de creditcard beloningen? Als je slechts een paar maanden van 0% rente zoekt – misschien in plaats van een inschrijfbonus – kun je misschien een kaart vinden die ook royale doorlopende beloningen oplevert.

 

VOOR REWARDS, TRAVEL OF CASH-BACK CARDS:

 • Hoe besteed ik mijn geld? Zoek naar een kaart die de hoogste beloningen oplevert voor de categorieën die je het meest uitgeeft. Als u een grote uitgever bent, overweeg dan om een ​​kaart te krijgen met een jaarlijkse vergoeding, als uw inkomsten uit beloningen de kosten zouden compenseren. Als u van plan bent de kaart in het buitenland te gebruiken, zoek er dan een met geen buitenlandse transactiekosten en chip-en-pin-mogelijkheden, in plaats van de chip-en-handtekeningtechnologie die alleen standaard is in de VS. Dit geldt ook voor andere soorten kaarten.
 • Hoe ingewikkeld is deze creditcard? Als u niet wilt kampen met beperkte bekroonde stoelbeschikbaarheid, bestedingslimieten, roterende bonusbeloningen en loyaliteitsstaffels, overweeg dan om een ​​kaart met een cashback-beloning.
 • Hoe snel zal ik beloningen verdienen, en hoeveel zijn ze waard? Lees de waarderingen van de specifieke creditcard voor beloningen om antwoorden op deze vragen te vinden.

 

4. Vraag de kaart aan die u de hoogste totale waarde biedt

Je keuzes versmallen is het makkelijke gedeelte, maar beslissen tussen twee of drie vergelijkbare kaarten kan best moeilijk zijn. Als je na stap 3 al een duidelijke winnaar hebt gevonden, ga daar dan mee. Zo niet, dan is het tijd voor een laatste ronde.

Kijk goed naar verschillen. Alle andere waarden gelijk, hier zijn enkele factoren die een kaart kunnen onderscheiden:

VOOR STUDENTEN EN BEVEILIGDE KAARTEN:

 • Kredietlimiet verhoogt automatisch. Met bepaalde kaarten kunt u uw limiet verhogen na een paar op tijd opeenvolgende betalingen.
 • Rente betaald op uw storting. Sommige beveiligde kaarten plaatsen uw borg op een rente-verdienende terugbetaling. Op deze manier kun je er een klein bedrag aan terugverdienen.

 

VOOR LANG-INTERESSEN KAARTEN VAN 0% APR OF BALANS OVERDRACHT:

 • Schuld uitbetalings planner. Sommige banken laten u uw eigen schuld verdelingsplan maken op een online portal, een waardevol hulpmiddel als u overweldigd bent door schulden.
 • Geen late kosten of boete rente. Bepaalde kaarten zien af ​​van deze kosten. Als u achterloopt op betalingen, kan dit van pas komen.

 

VOOR REWARDS, TRAVEL OF CASH-BACK CARDS:

 • Benodigde uitgaven verlagen. Hoe minder u hoeft te spenderen om u te kwalificeren voor een inschrijfbonus, hoe beter.
 • Geen vervaldatum op beloningen. Op sommige kaarten kun je je beloningen gebruiken zolang je de kaart openhoudt.

Wanneer u uiteindelijk een kaart kiest, moet u er rekening mee houden dat u bij de aanvraag alle inkomsten kunt opnemen waartoe u redelijkerwijs toegang hebt, niet alleen uw persoonlijk inkomen. Voor studenten kan dat geld zijn van beurzen en studentenleningen, of toelagen van ouders. Voor anderen kan het inkomen van een partner of echtgenoot zijn.

Dus je hebt de beste creditcard gevonden. Wat is het volgende?

Het kiezen van de beste creditcard is een belangrijke beslissing, maar stop daar niet. Gebruik je kaart op de juiste manier om het meeste uit je geld te halen. Als u probeert uw uitgave budget vast te stellen, betaalt u elke maand uw factuur volledig en gebruikt u niet te veel van uw beschikbare tegoed. Blijf bij uw schuldaflossingsplan. En als u beloningen wilt verzamelen, gebruik dan uw kaart voor dagelijkse aankopen en betaal uw factuur elke maand volledig.

De creditcard die u kiest, moet u helpen uw financiële doelen te bereiken op de meest betaalbare, efficiënte manier mogelijk, of u nu krediet probeert te bouwen, geld leent of beloningen verdient. Neem geen genoegen met minder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *