Hoe u de beste creditcard voor u kiest: 4 eenvoudige stappen

12 november 2015
Saldo Transfer Credit Cards, Credit Card Basis, Credit Cards, Credit Cards voor Gemiddeld of Fair Credit, Credit Cards voor Bad Credit, Low Interest en No Fee Credit Cards, Rewards Credit Cards, Student Credit Cards

NerdWallet houdt zich aan strikte normen voor redactionele integriteit om u te helpen met vertrouwen beslissingen te nemen. Sommige van de producten die we aanbieden zijn van partners. Dit is hoe we geld verdienen.
Het vinden van de beste creditcard is deels kunst, deels wetenschap.

Geen enkele creditcard is beter dan alle andere in alle categorieën – of voor alle mensen. Maar door uw opties te begrijpen en de juiste vragen te stellen, kunt u de kaart vinden die het best past bij uw bestedingspatroon en uw kredietsituatie.

Volg deze vier stappen om de beste creditcard voor u te vinden.

1. Controleer uw tegoed

Ontdek welke creditcard u mogelijk in aanmerking laat komen door uw kredietscore te controleren. Hoe beter je score, hoe groter je kans om te worden goedgekeurd voor kaarten met betere voordelen. Enkele manieren om je score te controleren:

NerdWallet biedt gratis toegang tot credit scores.
Veel creditcarduitgevers geven kaarthouders gratis FICO-scores.
De drie belangrijkste kredietbureaus (Experian, Equifax en TransUnion) verkopen credit scores.
Als het aantal niet is wat u verwachtte, controleert u uw kredietrapporten om te zien wat het probleem veroorzaakt. U kunt vervolgens manieren bedenken om het te verbeteren, van het wijzigen van uw bestedingspatroon tot het betwisten van een fout in uw rapporten, als dat nodig is. Federale wetgeving geeft u recht op één gratis exemplaar van uw kredietrapport van elk van de drie grote kantoren om de 12 maanden. Ontvang uw gratis rapporten op AnnualCreditReport.com, een federaal geautoriseerde site.

2. Bepaal welk type creditcard u nodig hebt

Er zijn drie algemene soorten creditcards:

Kaarten waarmee u uw tegoed kunt verbeteren als deze beperkt of beschadigd is.
Kaarten die u geld besparen op rente.
Kaarten die beloningen verdienen.
De beste kaart voor u is er een met functies die zijn ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Als je bijvoorbeeld niet veel reist, dan zal de beste reiskaart ter wereld je niet veel goed doen.

ALS JE CREDIT ZOU BOUWEN OF HERSTELLEN: STUDENT OF GEWAARBORGDE CREDITCARD

Studentencreditcards, onbeveiligde kaarten die bedoeld zijn voor studenten die nieuw zijn in het crediteren, zijn gemakkelijker te kwalificeren dan andere soorten creditcards. Dit zijn dus beveiligde creditcards, die over het algemeen een borg van $ 200 of meer vereisen. Uw storting wordt aan u geretourneerd wanneer het account is geüpgraded of een goede reputatie heeft bereikt.

ALS U OP INTERESSEN WILT BESPAREN: LANG-INTEREST, 0% APR OF OVERDRAAGINGSKAART

Een kaart met een inleidend 0% JKP en aanhoudend lage rente kan een goede match voor u zijn als u van plan bent om uw creditcard te gebruiken in geval van nood, of als u een onregelmatig inkomen hebt en van tijd tot tijd een saldo bij u hebt. Een aanbod voor een overboeking kan u helpen om een ​​rente met hoge rente renteloos af te betalen. Houd er rekening mee dat deze aanbiedingen mogelijk moeilijker te vinden zijn als u een gemiddelde of slechte kredietwaardigheid heeft.

MEER: Vind de beste low-rente of 0% APR-creditcard met dit stroomdiagram.

ALS U BELONINGEN WILT VERDIENEN: BELONINGEN, REIZEN OF GELD TERUG

Een creditcard met beloningen is een goede match voor u als u uw saldo elke maand volledig betaalt en nooit rente genereert. Deze kaarten hebben meestal hogere APR’s, maar bieden grotere aanmeldingsbonussen en geven u punten, mijlen of geld terug op elke dollar die u uitgeeft.

MEER: vind de beste creditcard met dit stroomdiagram.

Klaar om een ​​creditcard te krijgen? Vertel ons wat u het liefst wilt dat uw kaart doet.

Geef me beloningen

Bespaar me geld op rente

Bepaal of bouw mijn credit score
Terug
volgende
3. Beperk uw keuzes door de juiste vragen te stellen

Ga naar de creditcardvergelijkingsfunctie van NerdWallet en zoek naar het type creditcard dat u zoekt. Filter de resultaten op basis van uw credit score en maandelijkse uitgaven. Bekijk deze vragen tijdens het doornemen van de topkeuzes.

VOOR STUDENTEN EN BEVEILIGDE KAARTEN:

Kan deze kaart me helpen mijn krediet te bouwen? Zoek naar een kaart die uw creditcardbetalingen aan de drie belangrijkste kredietbureaus meldt. Veel beveiligde kaarten doen dit niet.
Hoeveel kost het om een ​​account te openen, inclusief de jaarlijkse kosten? De beloningen op deze kaarten zijn over het algemeen niet hoog genoeg om een ​​jaarlijkse vergoeding te rechtvaardigen. Tenzij u zeer slecht krediet hebt, kunt u deze uitgave waarschijnlijk vermijden. Voor beveiligde kaarten geldt hoe lager de borgsom, hoe beter, hoewel uw kredietlimiet mogelijk rechtstreeks is gekoppeld aan het bedrag van een aanbetaling die u doet.
Kan ik later overstappen naar een betere kaart? Kies een kaart waarmee u uw tegoed kunt opbouwen en kunt upgraden naar een kaart met meer concurrerende voorwaarden. Dit maakt het eenvoudiger om uw kaart langer open te laten, waardoor uw gemiddelde leeftijd van accounts op de lange termijn toeneemt.
VOOR LANG-INTERESSEN KAARTEN VAN 0% APR OF BALANS OVERDRACHT:

Hoe lang is de 0% APR-periode en wat is de lopende rente APR? Zoek naar een kaart die u genoeg tijd geeft om uw schuld renteloos af te betalen. Als u van plan bent om over meerdere jaren een saldo te dragen, overweeg dan om een ​​creditcard met een lage APR te gebruiken.
Wat is het beleid voor saldooverschrijvingen van de kaart? Als u een saldooverdracht uitvoert, zoekt u naar de saldo-overdrachtskosten van een kaart. Ontdek welke soorten schulden u kunt overboeken en of er een limiet is voor hoeveel u kunt overstappen. Houd er rekening mee dat de balansoverdrachts-APR op een kaart mogelijk anders is dan de inkoop-APR.
Biedt de kaart beloningen? Als je slechts een paar maanden van 0% APR zoekt – misschien in plaats van een inschrijfbonus – kun je misschien een kaart vinden die ook royale doorlopende beloningen oplevert.
VOOR REWARDS, TRAVEL OF CASH-BACK CARDS:

Hoe besteed ik mijn geld? Zoek naar een kaart die de hoogste beloningen oplevert voor de categorieën die je het meest uitgeeft. Als u een grote spender bent, overweeg dan om een ​​kaart te krijgen met een jaarlijkse vergoeding, als uw inkomsten uit beloningen de kosten zouden compenseren. Als u van plan bent de kaart in het buitenland te gebruiken, zoek er dan naar met geen buitenlandse transactiekosten en chip-en-pin-mogelijkheden, in plaats van de chip-en-handtekeningtechnologie die standaard is in de VS. Dit geldt ook voor andere soorten kaarten.
Hoe ingewikkeld is deze creditcard? Als u niet wilt kampen met beperkte bekroonde stoelbeschikbaarheid, bestedingslimieten, roterende bonusbeloningen en loyaliteitsstaffels, overweeg dan om een ​​kaart met een forfaitaire cashback-beloning.
Hoe snel zal ik beloningen verdienen, en hoeveel zijn ze waard? Lees NerdWallet’s waarderingen voor beloningen om antwoorden op deze vragen te vinden.
4. Vraag de kaart aan die u de hoogste totale waarde biedt

Je keuzes versmallen is het makkelijke gedeelte, maar beslissen tussen twee of drie vergelijkbare kaarten kan best moeilijk zijn. Als je na stap 3 al een duidelijke winnaar hebt gevonden, ga daar dan mee. Zo niet, dan is het tijd voor een tiebreaker-ronde.

Kijk goed naar verschillen. Alle andere waarden gelijk, hier zijn enkele factoren die een kaart kunnen onderscheiden:

VOOR STUDENTEN EN BEVEILIGDE KAARTEN:

Kredietlimiet verhoogt automatisch. Met bepaalde kaarten kunt u uw limiet verhogen na een paar opeenvolgende betalingen op tijd.
Rente betaald op uw storting. Sommige beveiligde kaarten plaatsen uw borg op een rente-verdienende CD. Op deze manier kun je er een klein bedrag aan verdienen.
VOOR LANG-INTERESSEN KAARTEN VAN 0% APR OF BALANS OVERDRACHT:

Schulduitbetalingsplanner. Sommige emittenten laten u uw eigen schuldverdelingsplan maken op een online portal, een waardevol hulpmiddel als u overweldigd bent door schulden.
Geen late kosten of boete APR. Bepaalde kaarten zien af ​​van deze kosten. Als u achterloopt op betalingen, kan dit van pas komen.
VOOR REWARDS, TRAVEL OF CASH-BACK CARDS:

Benodigde uitgaven verlagen. Hoe minder u hoeft te spenderen om u te kwalificeren voor een inschrijfbonus, hoe beter.
Geen vervaldatum op beloningen. Op sommige kaarten kun je je beloningen gebruiken zolang je de kaart openhoudt.
Wanneer u uiteindelijk een kaart kiest, moet u er rekening mee houden dat u bij de aanvraag alle inkomsten kunt opnemen waartoe u redelijkerwijs toegang hebt, niet alleen uw persoonlijk inkomen. Voor studenten kan dat geld zijn van beurzen en beurzen, of toelagen van ouders. Voor anderen kan het inkomen van een partner of echtgenoot zijn.

Dus je hebt de beste creditcard gevonden. Wat is het volgende?

Het kiezen van de beste creditcard is een belangrijke beslissing, maar stop daar niet. Gebruik je kaart op de juiste manier om het meeste uit je geld te halen. Als u probeert uw beltegoed vast te stellen, betaalt u elke maand uw factuur volledig en gebruikt u niet te veel van uw beschikbare tegoed. Blijf bij uw schuldaflossingsplan als u een 0% APR-deal hebt gemaakt. En als u beloningen wilt verzamelen, gebruik dan uw kaart voor dagelijkse aankopen en betaal uw factuur elke maand volledig.

De creditcard die u kiest, moet u helpen uw financiële doelen te bereiken op de meest betaalbare, efficiënte manier mogelijk, of u nu krediet probeert te bouwen, geld leent of beloningen verdient. Neem geen genoegen met minder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *