5 manieren om te besparen op festivals

Ticketprijzen zijn wat ze zijn, maar er zijn manieren om de totale kosten laag te houden.

PATRICIA KOSTER
10 december 2018

Je geeft al snel veel geld uit om jouw favoriete artiesten te zien tijdens concerten.

Nu heb je eindelijk een manier om te besparen op eten, drinken, vervoer en andere uitgaven. Maar je moet dit voorbereidende werk doen:

festivals

1. Lees de regels
Verspil geen geld door eten, drinken of andere items aan de ingang in beslag te laten nemen. Bekijk de website van het festival om te ontdekken wat je precies kunt en niet kunt binnenbrengen. Selfie-sticks zijn bijvoorbeeld verboden op verschillende festivals. Grote tassen, parasols, koelers, stoelen, eten en drinken kan je dan al weggooien, afhankelijk van het concert. Dit is weggegooid geld.

Let ook op de details bij het verpakken van water. Festivals verschillen in hun regels over de afmetingen van waterflessen en van welke materialen ze kunnen worden gemaakt, evenals of ze leeg of vol en “in de fabriek verzegeld” moeten zijn. Neem eventueel een plastic dop mee zodat je de op het festival gekochte flesje kan afsluiten. Dan kan je het flesje op het terrein vullen in plaats van een nieuw flesje te moeten kopen.

2. Kom niet hongerig aan
Concerten en muziekfestivals staan ​​niet bekend om hun koopjes, maar je wilt eten. Dit is de oplossing van Rob Spaarzaam, al lang deelnemer van het festival: voordat ik naar binnen ga: “Ik eet altijd zoveel als ik kan zonder mezelf ziek te maken.”

Eén ontbijt dat je moet willen eten voor de eerste paar optredens is een plantaardige omelet met avocado en twee sneetjes 100% volkoren toast, zegt Keri Gans, voedingsdeskundige en auteur van “The Small Change Diet.” Als je van plan bent te kamperen op een festival pak je eten in met dezelfde combinatie van eiwitten, gezond vet en vezels.

Vul uw waterfles voortdurend bij in waterstations en fonteinen. Je blijft gratis gehydrateerd en (misschien) beteugelt die verleiding voor een gemerkt bier of andere dure dranken.

3. Zoek een goedkope rit
Neem het openbaar vervoer voor een paar Euro als je een festival bijwoont in een grote stad. Deze festivals en enkele anderen zijn ook op de (ov)fiets vanuit de stad te bereiken. Zorg ervoor dat je je fiets veilig vergrendelt en genoeg energie bespaart voor de (after) party.

Als je toch liever met de auto gaat, kijk dan naar trein- en busopties op de festivalwebsite. Of carpoolen met vrienden, zegt Janicke. “Deel de benzine, en het is veel goedkoper voor iedereen.”

4. Kleed je slim aan
Wat je ook naar het festival draagt, het kan modderig, bezweet, met gras besmeurd worden. Laat je designertas en je favoriete sneakers dus thuis. In plaats daarvan oude (sport) kleding die je gerust zou (kunnen) verpesten. En de meeste grote festivals gaan door, weer of geen weer. Als de voorspelling het ene roept, neem dan regenkleding mee zodat je niet in de verleiding komt om dure regenkledingte kopen in de festivalwinkel om in droge kleren te komen.

5. Vrijwilliger
Voordat je je ticket koopt, kun je de website van het festival bekijken om te zien of organisatoren vrijwilligers nodig hebben. Of zoek op Facebook naar vrijwillige mogelijkheden die worden gedeeld door verkopers en non-profitorganisaties. Mogelijk moet je deze strategie voor 2019 opslaan, omdat veel van de festivals in de zomer volledig kunnen worden bemand door vrijwilligers.

Voor sommige festivals kun je een bepaald aantal uren werken in ruil voor gratis of scherp afgeprijsde toegang.
De voorwaarden zijn afhankelijk van het festival, maar voor sommige kun je een bepaald aantal uren werken in ruil voor een gratis of scherp geprijsde toegang. Je kunt ook gratis eten krijgen (of maaltijdfiches) tijdens je dienst, of gratis merchandise.

Vrijwilligerswerk kan variëren van het scannen van tickets tot het promoten van het festival op sociale media. Andere keren ren je heen en weer van backstage en zie je je favoriete artiest.

Origineel artikel van NerdWallet.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *