Het internet heeft misschien wel het speelveld voor ondernemers gelijkgetrokken. Afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent is de drempel online minimaal en is de overhead vaak laag. Maar dat betekent niet dat het eenvoudig is; het internet is een verzadigd platform en je product en bedrijf moeten opvallen om succesvol te zijn.

Om je creativiteit te laten stromen, benadrukt Holland Financial Center vijf online gebieden waarin er mogelijkheden liggen om geld te verdienen.

1. Zakelijke diensten

Online zakelijke diensten kunnen variëren van financiële diensten zoals boekhouden tot consulting. Sommige vereisen persoonlijke interactie, maar met de overvloed aan online tools en communicatie middelen, kan je waarschijnlijk op afstand verbinding maken.

Online is een geweldige manier om zaken te doen, zegt Ryan BeMiller, oprichter van Shopping Signals, de digitale marketingwebsite. “Je kunt jezelf als branchedeskundige vestigen,” zegt hij, en die expertise dan verkopen aan een bedrijf in nood.

 • Tips om aan de slag te gaan: een website maken, onderhouden en promoten. Schone, georganiseerde sites moedigen klanten aan om je te vertrouwen, maar je moet jezelf ook constant promoten. “Veel mensen denken: ‘Als je het bouwt, zullen ze komen’ ‘, aldus Antara Dutta, eigenaar van een klein bedrijf. “Maar alleen omdat je op internet bent, betekent nog niet dat iedereen op internet je kan zien.” Probeer betaalde reclame of zoekmachine optimalisatie om je boodschap te laten horen.
 • Bedrijfs ideeën: bedrijfsadviseur, boekhouder, consultant, virtueel assistent.
  Wanneer je denkt aan online ideeën, concentreer je dan op je kerngebied van je expertise, je risicotolerantie, wat de concurrenten op de markt zijn en hoe lang het zou duren om die markt te betreden, en hoeveel geld je nodig hebt om te beginnen.

online onderneming beginnen

2. Retail

Wanneer mensen denken aan online bedrijven, denken ze vaak aan een webshop of de mogelijkheid om online producten te kopen en verkopen. De internet industrie heeft in de loop van de jaren een snelle groei doorgemaakt; Volgens Forrester Research groeide de online winkelomzet vier keer sneller dan de totale detailhandelsverkopen van 2015 tot 2016.

Bij het bepalen van wat te verkopen, is het belangrijk voor een niche aanpak te gaan. “Je moet aantrekkelijk zijn voor een gericht publiek, vooral wanneer je begint,” zegt BeMiller.

Forrester’s onderzoek toonde ook aan dat speelgoed en huisdieren producten in 2016 tot de snelstgroeiende niche’s behoorden, dus als je een creatief idee hebt voor je huisdier of een nieuwe kleuter speeltje, is dit jouw kans.

Pro tip: Heb een achtergrondverhaal. “Het enige goede aan online is dat je de mogelijkheid hebt om jezelf visueel en taalkundig te onderscheiden”, zegt Dutta. In een verzadigde markt biedt het vertellen van een verhaal je de kans om potentiële klanten te bereiken.

 • Tip om aan de slag te gaan: BeMiller raadt aan dat nieuwe bedrijven drop shipping proberen, waarbij een fabrikant wordt gevonden die bereidt is om het product rechtstreeks naar de klant te versturen. Je adverteert online, een consument doet een aankoop, vervolgens wordt de bestelling verzonden naar het magazijn van de fabrikant voor verzending. Je zit niet vast aan veel voorraad, waardoor de risicofactor laag blijft. Om zelf voorraad in te kopen is vaak een investering nodig. Mocht je dit als starter niet kunnen opbrengen vergelijken wij voor jou het beste zakelijke krediet.
 • Bedrijfs ideeën: kleding, huishoudelijke artikelen, niche producten.

3. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier waarmee iedereen met een online aanwezigheid inkomsten kan genereren met content. Van foodblogs tot vergelijkingssites, het promoten van het product van iemand anders kan jou een percentage van de verkoop opleveren.

Het kleine zusje van Affiliate Marketing, influencer marketing, is ook populair geworden in het tijdperk van sociale media. Als je een groot aantal volgers hebt opgezet op sites zoals Instagram of YouTube, ontvang je mogelijk een vast bedrag voor het promoten van het product van een bedrijf. Hoewel influencers normaal geen deel van de winst ontvangen, kunnen de eenmalige betalingen snel oplopen.

 • Tip om aan de slag te gaan: Amazon of bol.com niche sites zijn een goede manier om te beginnen omdat ze een lage opstartkosten hebben, zegt BeMiller. Een nichesite richt zich op een specifiek product, zoals stofzuigers, met links die lezers naar bol.com brengen. De eigenaar van de site krijgt dan een percentage van elke verkoop.
 • Bedrijfs ideeën: bloggen, influencen op sociale media of expert / product recensent.

 

4. Technische diensten

Consumentenelektronica is de afgelopen jaren hard gegroeid en de technologische vooruitgang is onvermijdelijk. Tech savvy ondernemers kunnen profiteren van de opkomst van de machines door het opzetten van een online bedrijf om mensen te helpen met online functies zoals website ontwerp, app ontwikkeling of SEO-optimalisatie.

 • Tip om aan de slag te gaan: eigenaren van kleine bedrijven zijn vaak overwerkt en hebben mogelijk geen tijd om een ​​online aanwezigheid bij te houden, een factor die volgens Dutta absoluut noodzakelijk is, ook al is het bedrijf in de eerste plaats baksteen en mortel. Identificeer lokale winkels die een online boost kunnen gebruiken en focus uw ontwerp, software of website / app bouwende expertise op hen.
 • Bedrijfs ideeën: app ontwikkelaar, website ontwerper, SEO-expert

 

5. Franchise

Als je op zoek bent naar meer van een kant en klaar zakelijk pakket, overweeg dan om een online franchise te kopen. Meer dan alleen McDonald’s en Foot Locker, franchises kunnen bedrijven zijn die website ontwerp of zakelijke diensten uitvoeren, zoals Background Screeners of America. Om een franchise te kopen is vaak krediet nodig. Mocht je dit als starter niet kunnen opbrengen vergelijken wij voor jou de beste zakelijke leningen.

 • Tip om aan de slag te gaan: ga naar franchise-matchmaking-sites zoals Franchise Direct om potentiële kansen te verkennen. Online franchises krijgen misschien niet dezelfde naamsbekendheid als fysieke winkels, dus je moet ervoor zorgen dat het een gerenommeerd bedrijf is. Praat bijvoorbeeld met andere franchisenemers om hun eerlijke perspectief te krijgen.
 • Bedrijfs ideeën: website-ontwerp, medische facturering, app-ontwerp
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *