Het nationale gemiddelde dat uitgegeven wordt aan een huwelijk  is €28.932. Als je wilt inschatten hoeveel je gaat uitgeven, vraag dan offertes aan aan de hand van je trouwstijl, datum en locatie.

LAURA BESSELS

27 januari 2018
hoe veel kost een bruiloft huwelijk lening

Het nationale gemiddelde dat uitgegeven wordt aan een huwelijk  is €28.932. Als je wilt inschatten hoeveel je gaat uitgeven, vraag dan offertes aan aan de hand van je trouwstijl, datum en locatie.

Wij geven jou inzicht in wat je moet weten over de kosten voor jouw bruiloft. Wij helpen je bij het maken van een realistische schatting en hoeveel je nodig hebt voordat je je ‘jawoord’ geeft.

Leer de gemiddelde kosten kennen

Om een realistische begroting te kunnen maken is het belangrijk om de gemiddelde kosten van de verschillende onderdelen van  een bruiloft te kennen.

 • Locatie: €12.000
 • Bruidssuite: €1.500
 • Vervoer: €750
 • Fotograaf: €2.250
 • Videograaf: €1.850
 • Wedding planner: €1.850
 • Bruidsjurk: €1.500
 • Pak: €500
 • Haar en make-up: €450
 • Band: €3.000
 • DJ: €1.000
 • Rehearsal dinner: €1.800
 • Bruidstaart: €450
 • Catering €70 per persoon
 • Bloemen en decoratie: €2.000
 • Uitnodigingen: €350
 • Cadeautjes: €250

Dit zijn de gemiddelde prijskaartjes voor een gewone trouwerij. Hierin hebben we nog niet de verlovingsring, trouwringen en huwelijksreis mee genomen.

Laat de cijfers je niet voor de gek houden

Het gemiddelde van €28.932 is veel geld  en dat cijfer is exclusief de huwelijksreis. Maar vergeet niet dat gemiddelden niet het hele verhaal vertellen. Deskundigen wijzen erop dat ze gemakkelijk scheef kunnen worden.

“Eén bruiloft van € 1 miljoen kan het gemiddelde van duizenden € 10.000 bruiloften opleveren”, zegt Jessica Bishop, huwelijksexpert en oprichter van de Budget Savvy Bride.

Dus behandel deze gegevens als een benchmark, niet als een verwachting. En je hoeft niet te kiezen voor alle items op onze lijst. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om cadeautjes over te slaan of je smartphone aan te sluiten op een luidspreker in plaats van een band of DJ aan te nemen.

Besteed aandacht aan details

Zelfs als je een bruiloft met alle toeters en bellen organiseert, kun je nog steeds de kosten drukken door flexibel te zijn bij bepaalde facetten:

Ingehuurde hulp. Een vriend vragen als bartender en een vriendin decoraties laten maken is goedkoper dan betalen voor professionele diensten en premium-pakketten.

Locatie. Waar je gaat trouwen, en niet alleen voor de locatie. Bijvoorbeeld; de gemiddelde bruiloft in Amsterdam kost € 34.944, vergeleken met een gemiddelde van € 22.171 in Groningen. Als je van plan bent te trouwen in een populair gebied, verwacht dan hogere prijzen en meer concurrentie voor locaties en andere diensten.

Grootte van de gastenlijst. Sommige locaties hebben minimale en maximale gastvereisten en zijn zodanig geprijsd. Leveranciers kunnen per persoon rekenen voor eten en drinken. Het aantal gasten beïnvloedt de kosten over de hele linie. Met 10 gasten minder op je lijst, zegt Moody, zou je minstens één tafel kunnen weghalen: dat zijn 10 stoelen, 10 voorgerechten, 10 cadeautjes. “Door je gastenlijst met 10 of 20 mensen te korten, kun je jezelf al snel € 1.000 besparen”, aldus Moody.

Seizoen. Dat zonnige zomerse huwelijk komt waarschijnlijk met een compromis: prijs. Locaties, ontvangsthallen en fotografen staan ​​bekend om lagere tarieven tijdens daluren, zoals in januari of februari.

Dag van de week. Zaterdag is de meest populaire dag voor bruiloften, en de hoge vraag komt vaak met een hoger prijskaartje. Je kunt mogelijk besparen door uw grote dag in te plannen op een zondag of een doordeweekse dag, tenzij het samenvalt met een populaire feestdag.

Vergelijk prijzen en services

Zodra je je wensen op een rijtje hebt, kan je het beste rondvragen naar offertes. Praat met vrienden en familie die onlangs het proces hebben doorlopen, of raadpleeg een weddingplanner. Ontvang offertes van meerdere leveranciers. Kies vervolgens de opties die volgens jou de beste waarde hebben.

Terwijl je rond winkelt, let dan op wat is inbegrepen in de kosten. Sommige locaties bieden tafels, stoelen, linnengoed en geluidsapparatuur zonder extra kosten. Anderen vragen extra of vereisen dat je deze items van externe bronnen huurt. Vergelijk appels met appels terwijl je de kosten beoordeelt.

Onderhandelen indien nodig

Als je het nodig vindt om te onderhandelen, doe dat dan zorgvuldig en met respect. “Je wilt een professional niet niks laten verdienen, die zijn tarieven heeft vastgesteld op een manier zoals ze die hebben geformuleerd”, zegt bisschop. Ze voegt eraan toe dat specialisten die net beginnen met hun bedrijf meestal minder vragen dan mensen met meer ervaring.

Als je een weddingplanner hebt, moet hij of zij weten wat redelijk is en waar je bewegingsruimte kan vinden, zegt Moody. “Als je een plek kunt vinden waar ze zowel de bruiloft als de receptie kunnen doen, dan moeten ze bereidt zijn om je een package-deal te geven,” zegt ze.

Je kunt ook zelf je tarieven verlagen. Overweeg om leveranciers te vragen te bezuinigen op wat is inbegrepen in hun pakketten. Vraag de fotograaf bijvoorbeeld om een ​​paar uur in plaats van de hele dag te werken, of kijk of de cateraar de gasten kan beperken tot een of twee drankjes in plaats van een open bar te bieden.

Vergelijk hier de ideale lening voor jouw bruiloft!

Anticipeer op extra kosten

Zelfs bij een zorgvuldige planning zullen er verrassingen opduiken. Bishop stelt voor om een ​​buffer van 10% toe te passen ​​om verborgen kosten, overschotten en onvoorziene kosten te dekken, zoals bezorgkosten, belastingen en fooien.

Tel alles op

Buig niet voor druk van familieleden, vrienden of sociale media.. Je huwelijks uitgaven moeten in lijn zijn met je inkomsten, reguliere uitgaven en andere financiële doelen.

Zodra je een budget hebt vastgesteld, bepaal je het soort huwelijk dat je wilt en begin je de kosten te vergelijken, sluit je de nummers aan. Gebruik onze vergelijker als je meer budget nodig hebt voor jouw bruiloft. Het komt vaak voor dat mensen een lening afsluiten voor hun huwelijk. In onze vergelijker zetten wij alle mini – leningen voor jou op een rij, zodat jij de beste lening voor jouw bruiloft kan kiezen. Gemakkelijk en snel, vaak zonder BKR registratie!

 

frisia lening
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *